set-van-2-gelijksluitende-cindersloten-pfaffenhain-skg3

U koopt een cilinderslot om uw huis te beschermen tegen inbraak. Een cilinderslot zit bevestigd in de deur waarbij u een sleutel in het slot steekt om de deur te openen. Heeft u niet de juiste sleutel dan past de sleutel niet in het slot of hij draait niet. 

Hoe werkt een cilinderslot? 

Elk cilinderslot heeft een unieke sleutel. Een eenvoudige snijsleutel heeft 5 of 6 inkepingen. Elke exacte sleuteldiepte moet overeenkomen met een bepaalde lengte van de stift in het cilinderslot. 

Als de inkepingen overeenkomen met alle stiften in het cilinderslot, dan kan de cilinder draaien. De meenemer in het cilinderslot draait dan mee met de sleutelbeweging en deze bedient het cilinderslot.

Hoe uniek zijn de sleutels?

Het is een simpele rekensom. Als de sleutel 6 inkepingen heeft en er 9 verschillende dieptes (inkepingen) beschikbaar zijn in het cilinderslot, dan zijn er 9x9x9x9x9x9 = 531.441 mogelijkheden. Keersleutels (platte sleutels) werken op dezelfde manier, maar hebben vaak ook een palletjes (ronde inkepingen) op de sleutel waardoor deze nog meer beveiligd is. 

Hoe een cilinderslot meten? 

Het cilinderslot wordt aan twee zijden naar buiten gemeten vanaf het hart van de bevestigingsbout. Zo hebben we de A- en B-zijde van het cilinderslot. De basislengte (=standaardmaat) is 60mm, waarbij de ene kant A=30 en B=30 oftewel 30/30mm. De lengte kan aan elke kant met 5 mm worden verlengd. Als de deur meer dan 4 cm dik is en u veiligheidsbeslag wilt gebruiken, dan heeft u een verlengde cilinder nodig. De cilinder mag niet meer dan 3 mm uit het schild steken anders bestaat er een risico op inbraak.

Waar cilinderslot kopen?

Bij een bouwmarkt kunt u een cilinderslot kopen maar online is dit ook mogelijk en soms nog wel handiger indien u cilinders of sleutels later wilt nabestellen. Bij Haverkampshop.nl bijvoorbeeld wordt uw sleutelnummer bewaard waardoor u alleen maar het sleutelnummer (of vorige factuurnummer) hoeft door te geven (bij een certificaatcilinder wordt gevraagd om het certificaat).

Door igzuahas

Geef een antwoord